Huisregels

Hondenschool Horst verzoekt iedereen die het terrein betreed kennis te nemen van de huisregels.

Betreden  en parkeren van het terrein is geheel op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor uw hond(en), uzelf en toeschouwers.

Het volledige cursusgeld moet voor de eerste les op de bankrekening      NL 64 RABO 0308674243 ten name van Hondenschool Horst zijn bijgeschreven of bij de eerste les contant voldaan worden.

De gezondheid van uw hond:

Honden moeten gevaccineerd zijn tegen alle hondenziektes en kennelhoest. Kennelhoest is een aparte enting; vraag daar specifiek naar bij uw dierenarts. Een titerbepaling voldoet uiteraard ook. Heeft uw hond een besmettelijke ziekte zoals kennelhoest, een virus, etc., dan mag uw hond het terrein niet betreden. Bovendien verzoekt hondenschool Horst alle cursisten hun honden regelmatig (iedere 3 maanden tot half jaar) te ontwormen en puppen tot een half jaar iedere maand te ontwormen. Indien de instructeurs van Hondenschool Horst een blessure bij uw hond constateren, merken dat uw hond ergens pijn heeft of dat uw hond ziek is, zullen wij u daarop wijzen. Bovendien kunnen wij u doorsturen naar een dierenarts voor nader onderzoek en u van verdere deelname aan de les uitsluiten. Voor de mensen die met de combisport mee willen doen moeten de honden onder controle kunnen voordat ze met deze cursus willen starten.

Omgang hond:
Kom altijd met uw hond(en) aangelijnd het veld op. Het beste is een dat u een lus in de lijn heeft bij het betreden en verlaten van de hondenschool omdat een strakke lijn agressie op kan wekken. Houd honden die elkaar niet kennen van elkaar gescheiden en laat aangelijnde honden nooit met elkaar spelen of naar elkaar toegaan. Strakke lijn betekent altijd een verergering van het gedrag. Een hond slaan is NIET toegestaan! Er worden alleen correcties op een hond-vriendelijke manier gegeven. Merken wij dat een hond op het veld geslagen of geschopt wordt dan heeft dit uitsluiting van de cursus tot gevolg, uiteraard zonder teruggave van het cursusgeld. Hondenschool Horst verwacht van de cursist, dat hij of zij een degelijke lijn/halsband/gentle leader/niet corrigerend tuig gebruikt. De lijn dient een lengte van ongeveer 1.20 tot 1.60 te hebben.
Zowel honden als mensen leren d.m.v. herhaling. Dus probeer dagelijks met uw hond te oefenen. Alleen naar de cursus komen is uiteraard niet voldoende. Tijdens de cursus leert u een correcte omgang baas/hond en hoe u uw hond kunt trainen en opvoeden. Thuis en op plaatsen waar veel prikkels voor de hond zijn (geuren, andere honden, spelende kinderen, verkeer, etc.) kunt u de geleerde oefeningen dagelijks een aantal keren met uw hond trainen. Kinderen zijn uiteraard van harte welkom op de hondenschool. Ze zijn onderdeel van het gezin en moeten ook leren met de hond om te gaan. Wij gaan er echter van uit dat de ouders/begeleiders ervoor zorgen dat de kinderen tijdens de lessen rustig blijven en de andere honden niet zonder toestemming aaien. Loopse teven mogen in overleg met de instructeurs doortrainen. Rond de 10e dag zijn de meeste teefjes dekrijp; u kunt dan het beste niet naar les komen.

 

Overige:
Heeft u vragen over welk hondenonderwerp dan ook, stel ze ons gerust! Ondervindt u thuis, op straat, in het park, etc. problemen, meldt u het dan aan ons. Alleen dan kunnen wij u helpen.