Voorstellen Tanja

“……ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt”

Tanja

Ik heet u van harte welkom op mijn website. Mijn naam is Tanja en ben 45 jaar. Naast mijn “Hondenschool Horst” ben ik werkzaam als dierenarts-assistente en heb een eigen trimsalon. Graag vertel ik u meer over mij:

Mijn Missie

Mijn missie is om mensen te leren hoe een goeie band met hun hond op te bouwen en zo te voelen hoe ongelofelijk veel plezier je met je hond als  maatje kun beleven. Vanuit mijn eigen verleden, waarin de hond altijd een centrale plaats heeft gehad (en nog) , heb ik zo veel liefde, plezier, steun, begrip en dankbaarheid gekregen, dat ik vanuit mijn passie dit aan iedere hondenbezitter wil laten ervaren en voelen.

Uiteraard moet ik eerlijk toegeven dat ik in de afgelopen 5 jaar dat ik trainingen heb gegeven (ook destijds bij hondenschool WAKI), zelf zo blij word als ik zie hoe de onderlinge contacten tussen honden en hun baasjes groeit en hoe beiden samen veel plezier aan mekaar beleven. Mijn uitdaging is er dan ook op gericht om “hond en baas” zo dicht mogelijk bij mekaar te brengen.

Om op een professionele wijze trainingen te kunnen geven begrijpt u dat dit (buiten mijn natuurlijke kwaliteiten) vele jaren van investeren heeft gekost zoals het volgen van gerichte opleidingen, cursussen, werkervaringen en persoonlijke groei. In “Mijn verhaal” zal ik u hiervan een uitgebreid en persoonlijk beeld geven.

Mijn verhaal

Als kind ben ik opgegroeid met honden. Mijn vader zat in de politiehondenwereld. Zelf ging ik vaak de uitdaging aan met onze Mechelse herders en werd toen nog vaak in mijn neus gebeten. Bang was ik niet. Toen ik uit huis ging kwamen er 2 Alaskan Malamute’s in mijn leven. Ik kreeg zelfs een hondenslede op wielen om mijn honden ervoor te zetten. Ook ging ik mee naar sledehondenwedstrijden om te helpen en heb onwijs veel plezier beleefd in de bijzondere wereld. Tevens ben ik een andere tak van sport gaan beoefenen en ben wedstrijden gaan lopen in de Breitensport (wat bijna hetzelfde is als de Combisport). Vaak met een podiumplaats als resultaat. Mijn interesse in alle soorten honden was zo groot dat ik twintig jaar geleden verschillende opleidingen en cursussen ben gaan volgen. In mijn baan als dierenartsassistente heb ik een brede kennis opgedaan over ziektes, gedrag, benadering, gewicht, voeding en de invloeden die dat heeft op de verschillende hondenrassen. Al mijn kennis komt ook goed van pas in mijn trimsalon en kan ik veel vragen beantwoorden  die klanten  hebben over hun honden. Dit alles, samen met de vele verdiepingscursussen zoals bijvoorbeeld   “Vuurwerkangst bij honden” en “Pathologisch gedrag bij honden” (o.a. agressie-, angststoornissen en dwangmatig gedrag ), heeft mij gemaakt tot allround honden kenner.

Hoe mooi kan het zijn als je van je hobby je werk hebt gemaakt!